پیام شماره 22 (چهارشنبه 12 مردادماه 1401)

به نام خداوند بخشنده و مهربان


پیام شماره 22 (چهارشنبه 12 مردادماه 1401)


1- سلام ، بچه ها یک هفته تاخیر داشتم و از شما عذر خواهی می کنم. البته دلیل آن درگذشت پدر مهربانم بود.
2- بالاخره نتایج اولیه ی کنکور منتشر شد.
3- بچه ها به محض آن که دفترچه ی انتخاب رشته منتشر شد به مطالعه ی دقیق آن اقدام کنید.
4- برایتان دو تا جلسه ی 270 دقیفه ای، جهت آشنایی شما با روش انتخاب رشته در کنکور سراسری و آشنایی با رشته های دانشگاهی برگزار خواهم کرد که از طریق مدارس شما، روز و ساعت آن اعلام شده است.
5- برای شما رتبه ی تعداد قابل توجهی از رشته ها را آماده می کنم و در اختیارتان قرار خواهم داد.
6- جزوه ی آشنایی با رشته های دانشگاهی را نیز از طریق مدارس در اختیار شما خواهم گذاشت.
7- خلاصه سعس خودم را خواهم کرد که بتوانید یک انتخاب رشته ی خوب برای خودتان انجام دهید.
6- منتظر سوالات بعدی شما هستم.
7- پیام شماره 23 ان شاء الله، یکشنبه 16 مرداد ماه 1401 بعد از ساعت 11 صبح منتشر خواهد شد.
8- برای همگی شما آرزوی موفقیت دارم.

 

پاسخ به سوالات

 

سوال شماره 1 : سلام وقتتون بخیر آقای موحد نژاد من تحقیق میشه برای رشته پرتو شناسی خودمون در آینده مرکز رادیولوژی بزنیم . برای رشته پرتو درمانی هم میشه چنین کاری انجام داد و یک مرکزی تاسیس کرد ؟
جواب : برای این که بتوانید در رشته ی پرتوشناسی مرکز رادیولوژی تاسیس کنید لازم است اول دکترای پزشکی خود را بگیرید و بعد در دوره ی تخصصی رادیولوژی قبول شوید. برای پرتودرمانی هم باید اول پزشک شوید و بعد تخصص پرتودرمانی بگیرید. پس با لیسانس این دو رشته اجزه تاسیس مراکز رادیولوژی و پرتودرمانی را نخواهید داشت. اما می توانید به عنوان کارشناس در این مراکز مشغول به کار شوید.
سوال شماره 2 : آقای موحد نژاد رشته پرتو درمانی و رشته پرتو شناسی تا چه مقطعی امکان ادامه تحصیل دارند ؟
ببخشید من خوندم رشته پرتو درمانی وضعیت بهتری دارد. شما میتونید راهنماییم کنید درآمد کدوم رشته بهتر هست ؟ چه در ایران چه در خارج از کشور
آقای موحد نژاد در ادامه پیام قبلیم به شما من میتونم بدون کمک خانوادم و به کمک وام هایی که می دهند مرکزی رو تأسیس کنم در رابطه با همین رشته ها ؟
جواب : ادامه ی تحصیل در هر دوی این رشته ها تا کارشناسی ارشد امکان پذیر است. اما دوره ی دکترا ندارند. از نظر من این دو رشته به لحاظ کاربردی تفاوت چندانی با هم چه در ایران و چه در خارج ایران ندارند. شما فقط باید پزشک متخصص این دو رشته باشید تا بتوانید چنین مراکزی را تاسیس کنسد.
سوال شماره 3 : آقای موحد نژاد رشته پرتو درمانی طرح اجباری دارد ؟
جواب : بله تمامی رشته های گروه علوم پزشکی در صورت تحصیل رایگان در آن ها طرح اجباری دارند. مگر به نیرو نیاز نداشته باشند.
سوال شماره 4 : اقای موحد نژاد وقتتون بخیر خداقوت لطفا منتشر نکنید پیام من رو..................................
جواب : تخصص من مشاوره تحصیلی است. من متخصص روانشناسی تحصیلی هستم و بدلیل درگیری زیاد کاری فرصت انجام مشاوره های غیر تحصیلی را ندارم. اگرچه به این کار بسیار علاقه دارم.
سوال شماره 5 : سلام اقای موحد امیدوارم خوب باشین
من شاگرد شما سال ۹۵ بودم
لیسانسم رو گرفتم و میخوام دوباره کنکور شرکت کنم
اما نمیدونم اینکه دو تا کنکور برقرار میشه اصلا باید چیکار کنم به مدرسه مراجعه کنم؟و اینکه تاثیر معدل برای من چقدر حیاتیه؟برم دنبال ترمیم معدل یا خیر؟واقعا نمیفهمم چرا انقدر با سرنوشت ماها اینطور بازی میکنن
من باید امتحانای تشریحی و از طریق مدرسه شرکت کنم؟
جواب : برای فارغ التحصیلان سال های گذشته ملاک نتیجه ی بدست آمده در کنکور اختصاصی خواهد بود و بعید می دانم معدل شما در کنکور تاثیر قطعی داشته باشد. بنابراین نگران معدل نباشید و فقط بطور جدی دروس اختصاصی را مرور کرده و در آن ها هر چه می توانید قوی و سریع شوید.
سوال شماره 6 : سلام وقتتون بخیر برای انتخاب رشته انسانی میشه یک مشاور خیلی خوب معرفی کنید لطفا ؟‌ حتما باید مشاور باشه برای انتخاب رشته درسته؟ ممنونم
جواب : برای انتخاب رشته ی گروه انسانی آقای دکتر نیکخو را معرفی می کنم.
سوال شماره 7 : سلام خسته نباشید
من چند تا سوال دارم ممنون میشم جواب بدید لطفا منتشر نکنید..........................................
جواب : رشته ی معماری برای کسی که ذوق هنری خیلی خوبی داشته باشد ، بازار کار دارد و اتفاقاً رشته ی بسیار خوبی است.
در دانشگاه پیام نور سعی کنید رشته هایی را انتخاب کنید که کاربردی ترند مانند مهندسی معماری و مهندسی کامپیوتر. در این نوع رشته ها کارآیی فرد مورد نظر است اگر فردی کار بلد باشد، این که مدرک خودش را از کجا گرفته اصلاً مهم نیست.
دانشگاه های مجازی را بعد از دانشگاه پیام نور توصیه می کنم و آن هم فقط در رشته های کاربردی مانند مهندسی کامپیوتر.
کلاس های دانشگاه پیام نور تقریباً با نصف زمان دانشگاه های دولتی برگزار می شود و البته شرکت در این کلاس ها اجباری نیست. اما شرکت در واحدهای آزمایشگاهی اجباری است.
دانشگاه آل طه در رشته های مهندسی از نظر من نسبتاً خوب است و تا حدی از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و غری و شرق و جنوب بهتر است.
سوال شماره 8 : سلام وقت بخیر آقای موحد نژاد کسی که دیپلم تجربی معدلش ۱۶ هست میتونه رشته مدیریت رو بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی ثبت نام کنه ؟
اخه من دیدم رشته مدیریت برای انسانی بود
جواب : بله می توانید از رشته های مدیریت در انتخاب رشته ی بدون کنکور استفاده کنید و به احتمال زیاد هم قبول می شوید.
سوال شماره 9 : آقای موحد نژاد کسی که دیپلم انسانی داره چطوری باید برای دریافت دیپلم جدید تجربی اقدام کنه ؟
جواب : باید به صورت داوطلب آزاد در آزمون دی ماه 1401 و یا خرداد ماه سال 1402 شرکت کنید و ضوابط شرکت در این آزمون را از آموزش و پرورش منطقه ی خودتان سوال کنید.
سوال شماره 10 : آقای موحد نژاد کسی که اصلا امسال کنکور نداده باید چطوری برای رشته های بدون کنکور اقدام کنه
معدل دیپلم باید چند باشه
جواب : همه ی کسانی که دیپلم دارند ، چه در کنکور شرکت کرده باشند و چه شرکت نکرده باشند می توانند در گزینش رشته های بدون کنکور شرکت کنند. البته هر چه معدل شما بهتر باشد شانس شما برای قبولی در رشته های قوی تر بیشتر است. اما همین که معدل شما بالای 10 باشد می توانید در این سیستم انتخاب رشته کنید.
سوال شماره 11 : سلام اقای موحد امیدوارم حالتون عالی باشه
ببخشید من انسانی هستم و کنکور دادم امسال و میخواستم بپرسم بین دانشگاه های علم و فرهنگ و علوم تحقیقات و خوارزمی و برای رشته حقوق به ترتیب کدوم دانشگاه ها بهتره؟
و بین حقوق و روانشناسی حسابی گیر کردم
رتبه ام هم حدودا ۱۰۰۰ میشه احتمالا
البته سنجش سه رقمی بودم
و درس عربی هم یکبار رتبه ۳ کشوری شدم اما متاسفانه چون تغییر رشته ای بودم فقط عربی و فنون و ادبیات و فلسفه منطق و روان و ریاضی و بالا زدم بقیه رو خیلی نرسیدم
جواب : به ترتیب اول دانشگاه خوارزمی قوی تر است و بعد علم و فرهنگ و بعد علوم و تحقیقات
انتخاب رشته بر اساس علاقه ی شما باید باشد. حقوق و روان شناسی هر دو رشته های خیلی خوبی هستند. باید ببینی کدام با ویژگی های شخصیتی و توانایی های فردی شما سازگارتر است.
سوال شماره 12 : مهاجرت سلام اقای موحد امیدوارم خوب باشین
ببخشید من کارشناسی و سلولی مولکولی خوندم علوم تحقیقات امسال شرکت نکردم میخوام سال بعد ارشد بخونم برام گرایش ها فرقی نداره چون علاقه ام تقریبا یکسانه میخواستم بدونم کدوم گرایش برای مهاجرت بهتره؟
جواب : تمامی گرایش های رشته ی علوم سلولی و مولکولی در دوره ی کارشناسی ارشد برای مهاجرت در دوره ی پی اچ دی خوب هستند. اما سعی کنید بیشتر به سمت بیوشیمی و ژنتیک بروید.
سوال شماره 13 : سلام اقای موحد امیدوارم خوب باشین خیلی به کمکتون احتیاج دارم
من سال ۹۵ شاگرد شما بودم ابوعلی سینا سال اول هوشبری قبول شدم با ۱۰۰۰۰ و نرفتم .قلهک قبول شده بودم سال دوم شدم چهارده هزار و انتخاب رشته ام مردود شد مجبور شدم بمونم و سال بعدش با بیست هزار سلولی مولکولی علوم تحقیقات قبول شدم و کاملا بی هدف.نه در تب و تاب مهاجرتم نه میدونم باید چیکار کنم.اگه هماتو ایمونو بخونم بی فایده ست چون مجوز تاسیس نداریم.اگه جنین بخونم و برم دنبال کارهای ناباروری تهش باید کارمند رویان باشم و اصلا تا اونجا نمیتونم چون کار با حیوانات وحشت انگیز ترین کار زندگیمه.به ژنتیک و بیوشیمی بالینی هم فکر کردم اما کلا علوم پایه نهایتا به تدریس برسه اگه اونقدر علاقه مند نباشی که من علاقه مند نیستم.اقای موحد به دادم برسین اصلا علاقمو گم کردم.انقدر که پدر مادرم منو مقایسه میکنن و مدام میگن تو دو سال بیکار بودی ۴ سال لیسانس بیخود گرفتی حالا سردرگمی.اخ یعنی اینکه همه میپرسن میخوای چیکار کنی دیوونم میکنه حتی خواستگاری داشتم که پرسید برنانه ات چیه مات و مبهوت بودم.هم نگران عمرمم که تلف شد هم نمیدونم اصلا علاقم چیه هم میخوام زودتر انتخاب کنم ولی میترسم برم تو هر رشته ای و بازم خوشم نیاد.میگن برو عیر مرتبط روان بخون یا تغذیه یا کلا برو سمت حقوق یا خیلیا میگن برو سمت کنکور و پزشکی و دندون...اگه بخوام صادق باشم اصلا نمیدونم توانایی و هوش اینو دارم که بخونم برای پزشکی یا نه.یبار خانم عاطف برگشت گفت بیا خودمونو گول نزنیم اونایی که قبول میشن معلومه قشنگ و گفت من جزوشون نیستم از طرفی سیل این سهمیه های عجیب غریب منو میترسونه و از همه مهم تر نمیدونم این فکر و خیالم که همش میره سمت پزشکی و کارهای بیمارستانی علاقه خودمه یا زمزمه های بابام.یعنی چی بگم اخه منو به زور فرستاد ریاضی که مثلا قوی باشم بین تجربی ها که بدتر هم شد.واقعا وقتی میرم تو بیمارستان دوست دارم اونجا باشه محیط کارم ولی خب به قول خواهرم اکثر پزشکا کلا مطب دارن اگه بیمارستان دوست داری برو پرستلر شو که اصلا دلم نمیخواد برم سمتش.نمیدونم واقعا سال اول باید میرفتم هوشبری حداقل میفهمیدم چی به چیه علاقه دارم یا نه.میخوام کتابهای پزشکی و نگاه کنم ببینم چقدر جذبم میکنه بچه های پزشکی میپیچونن کتابهاشونو نمیدن.اها اینم بگم من خیلی مضطربم خیلییییی و چه تو آزمون دادن چه رانندگی...کلا هول و دستپاچم که رفتم پیش روانپزشک مثلا مجرب که چشمتون روز بد نبینه حالم و بدتر کرد که بهتر نکرد.اینم بگم که سرعتی ترین شاگرد ابوعلی سینا من بودم کاملا هم یادمه تمام روش های درس خوندنی که شما پیشنهاد میدادین و من از قبل بلد بودم.اطرافیانم هم به شدت میگن برو سمت یا پزشکی یا روان یا حقوق.بیشترین چیزی که از ادمها میشنوم همینه.من خودمم الان انقدر که همه بدو بدو میرن نگرانم نکنه برم یه رشته رو بخونم بعد بگم چه حماقتی کردم باید میرفتم دنبال همون سلولی مولکولی که برم.گیر افتادم اقای موحد بین رفتن و موندن بین اینکه علاقم چیه بین اینکه کار درست چیه متاسفانه این فکر و خیال از سال ۹۷ با منه و پسوریازیس موهای سرم و ابروهام بخاطر اونه همینطور قارچ گوشم الان نگرانیم برای سلامتیمه خودمم میدونم وسواس فکری گرفتم که اضطراب میاد اما روانشناس واقعا فایده ای نداشت تازه یه شاهکار دیگه هم اصافه کرد گفت زودتر تصمیم بگیر چون ازدواج و بچه دار شدنت هم داری به تعویق میندازی.میشه شما خواهشا توروخدااااا کمکم کنین
جواب : بچه دار شدن را که اصلاً فکرش را هم نکن. تو دلت پیشرفت می خواهد و ذهنت به شدت در تکاپوی آن است. حالا بیایی خودت را اسیر بچه کنی که افسردگی بگیری و ...
اگرچه اگر از اول هم بخواهی رشته ای مانند پزشکی و یا هر رشته ی دیگری را بخوانی اصلاً دیر نشده است، اما می توانی به کلاس کنکور ارشد بروی و یکی از گرایش های زیست شناسی سلولی و مولکولی را در یک دانشگاه دولتی خوب بخوانی و بعد از آن درخواست بورسیه ی تحصیلی کرده و برای دوره ی پی اچ دی به یک کشور مناسب بروی. این کار جمعاً 3 سال طول خواهد کشید. از الان هم هر چه سریع تر می توانید در یک کلاس کارشناسی ارشد مناسب شرکت کنید.
اما اگر واقعاً این رشته را دوست ندارید خودت را برای 11 ماه جنگیدن برای نشان دادن عزت نفس و توانایی ات آماده کن و دوباره خودت را برای کنکور آماده کن. عملگرا باش. از خیال خارج شو. الان وقت عمل است. به بقیه کار نداشته باش. تصمیمت را بگیر و اجرا کن و چند ماه طعنه ها را به جان بخر. روزی که موفق شوی همه یادشان خواهد رفت تو که بودی همه خواهند دید که تو که هستی.
سوال شماره 14 : سلام وقت بخیر
آقای موحد نژاد انتخاب رشته رشته های بر اساس سوابق تحصیلی به چه شکلی هست؟یعنی می‌خوام بدونم اگر بخوام هم رشته های با کنکور هم بدون کنکور انتخاب رشته کنم ،باید هر دوشون رو در همون یک لیست ۱۵۰ تایی انتخاب رشته کنم یا هر کدوم لیست جدا برای انتخاب رشته داره؟
و سوال بعدی اینکه برای اینکه بتونم انتخاب رشته های با سوابق بکنم باید اقدام دیگه ای مثل خرید سریال بکنم یا نه؟
ممنون و خسته نباشید
جواب : انتخاب رشته ی بدون کنکور و با کنکور با هم انجام می شود.
سوال شماره 15 : سلام من میخوام با شما انتخاب رشته کنم اما نمیدونم چطور و کجا باید ثبت نام کنم لطفا منو راهننایی کنید
جواب : سلام دختر خوبم من امسال انتخاب رشته انجام نمی دهم. به مشاورین دیگر مراجعه کنید. اما در همین سایت در خدمت شما هستم و سوالات شما را پاسخ خواهم داد.
سوال شماره 16 : سلام آقای موحدنژاد
یه سوال داشتم من سهمیه ی ۵درصد رو استفاده کردم و رتبه در منطقم شده ۲۰۰۰۰ و در سهمیه ی نهایی شده ۴۷۰۰ به کدوم یکی از اینا باید دقت کنم؟ کدوم تو انتخاب رشته موثره
و اینکه با رتبه ی ۴۷۰۰ به نظرتون داروسازی میارم؟
جواب : باید برایم بنویسی که کل شرکت کنندگان سهمیه ی 5 درصدی در گروه تجربی چند نفر بوده تا دقیقاً به سوال شما جواب دهم. پس برایم دو مورد را بنویس. اول رتبه ی نهایی در سهمیه ( که همان 4700 است) دوم تعداد شرکت کنندگان در سهمیه ی 5 درصدی در گروه تجربی. متاسفانه چون تازه کارنامه ها آمده من هنوز نمونه ای از کارنامه با سهمیه ی 5 درصدی در گروه تجربی ندیده ام.
سوال شماره 17 : سلام
از لیسانس زیست شناسی سلولی مولکولی میتوان آزمون لیسانس به پزشکی را داد؟
جواب : بله ، اگرچه رقابت برای قبولی در آن بسیار زیاد است.
سوال شماره 18 : سلام
بنظر شما بین رشته های زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی و علوم آزمایشگاهی کدوم از لحاظ بازار کار و مهاجرت و آینده ی شغلی بهتر است؟
جواب : برای بازار کار اول علوم آزماب=یشگاهی و بعد میکروبیولوژی و بعد زیست شناسی سلولی و مولکولی
برای مهاجرت : اول زیست شناسی سلولی و مولکولی و بعد میکروبیولوژی و بعد علوم آزمایشگاهی یعنی درست برعکس ایران!!!
سوال شماره 19 : سلام .خسته نباشید
ممنون بابت وقتی که میزارید و پاسخگوییتون?
امسال سال سوم کنکورم بود و رتبه ۷۰۰۰ شده و سال دوم ۱۰هزار و سال اول ۱۵هزار. سوالی که داشتم بخ نظرتون انتخاب رشته کنم یا بمونم یه بار دیگ بخونم؟
به دلیل اینکه هر لحظه نظرم عوض میشه، میخواستم نظر شما رو بپرسم
جواب : با توجه به پیشرفت تدریجی شما طی این سه سال، اگر در دروس اختصاصی قوی تر از دروس عمومی هستید، می توانید یک بار دیگر خودتان را برای شرکت در کنکور سال 1402 آماده کنید. اما اگر نقطه ی قوت شما دروس عمومی است، با توجه به حذف این دروس از کنکور تا حدودی شرکت در کنکور سال بعد خطرناک خواهد بود.


موحد نژاد