پیام شماره 19 (چهارشنبه 15 تیرماه 1401)

به نام خداوند بخشنده و مهربان


پیام شماره 19 (چهارشنبه 15 تیرماه 1401)


1- سلام و خسته نباشید.
2- کنکور تمام شد. حالا وقت بررسی و تحقیق درباره ی رشته های دانشگاهی و انتخاب مسیر شما برای پیشرفت در آینده است.
3- وقت خود را تلف نکنید و با مطالعه ی توضیحات رشته ها از طریق سایت هایی مانند قلم چی و گزینه ی 2 علاقه های خودتان را برای تحصیل در رشته های مختلف ارزیابی کرده و برای انتخاب رشته آماده شوید.
4- منتظر سوالات بعدی شما هستم.
5- پیام شماره 20 چهارشنبه 22 تیر ماه 1401 بعد از ساعت 9 صبح منتشر خواهد شد.
6- برای همگی شما آرزوی موفقیت دارم.

 

پاسخ به سوالات

 

سوال شماره 1 : سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
نمیدونم منو یادتون هست یا نه
من همون دانشجو دارو سازی سال چهارم که قبلا هم براتون پیام گذاشته بودم که این ترم اول تیر تمومه و من وارد سال پنج میشم
شما بهم گفتین تو رشته من بابد روزی چهار الی پنج ساعت مطالعه داشته باشم
واقعا ممنون بابت توصیه عالیتون
استاد فقط من ازتون یک خواهش دیگه دارم
فکرم نمیکنم شما دانشجو برای مشاوره قبول کنین ولی اگر میکردین من واااقعااا خوشحال میشدم
میخواستم ببینم براتون مقدور هست لطفااا لطفااا منو برای یک سال قبول کنین؟ اگر نه
میتونم ازتون خواهش کنم برام توضیح بدین که بهترین روش خوندن درسا چیه چون واقعاا انقدر ترمام سنگین شده و من موندم بین ده تا غول که قطعا شما همشونو میشناسین دارو درمان،شیمی دارویی،فارماکوگنوزی، انالیز دستگاهی ،فارما سه و سم شناسی،کاراموزی داروخونه و امتحان ۱۸۰ واحدی که سال بعد دارم
کهه واقعااا شبا گریه میکنم حتتتی به سرم کارای عجیب غریب میزنه که فقط راحت شم از این رشته سختتتت
الان با اینکه من تو‌طول فرجه خونده بودم‌ شبا دوساعت میخوابیدم ولی باز دارویی میفتم
واقعا نمیدونم چیکار کنم. حس میکنم من نمیتونم این رشترو تموم کنم و اخراج میشم درصورتی که من نسبت به بچه های هم کلاسیم تو دانشگاه زمان دبیرستان معدلم خیلییی تفاوت زیادی داشته و خیلی بالاتر بوده ولی الان واقعااا موندم نمیدونم چیکار کنم وواااقعا تو افسرده ترین حالت ممکنم. بعد این همه سالم فقط به شما اعتماد دارم. من این حرفارو حتی به پدر مادرمم نمیتونم بگم،چون حرفشون اینه ک بخون دیگه. ولی وااقعااا من نمیدونم چجووری اخه
خواهش میکنم بهم کمک کنین. ممنونم
جواب : موارد زیر را رعایت کنید ان شاء الله مشکل شما برطرف می شود.
الف – آدم بعد از گرفتن چند نمره ی بد در دروس اعتماد به نفس خودش را از دست می دهد. یعنی به نحو عجیبی وقتی درس را می خواند قادر به یادگیری آن نیست ! ذهن بسیار بد عمل می کند و مطالب را در خود نگه نمی دارد. در واقع هاله ای از بی اعتمادی به دور مغز کشیده می شود و تمرکز فراگیری به صورت ناخودآگاه از بین می رود.
شما ترسیده اید و اعتماد به نفس خودتان را برای نتیجه گیری از دست داده اید وگرنه مغز شما همان مغز 4 سال پیش است. شجاع باش و از روش هایی که در دنباله ی پاسخ ها می آورم استفاده کن.
ب- اولاً دروس را باید از اول ترم و به همراه تدریس استاد و به صورت منظم خواند.
پ- اصل مهم در یادگیری دروسی مانند شیمی دارویی ، مرور مکرر مطالب این درس است. در واقع لازم است بجای آن که در خواندن وسواس کنید و زمان زیادی را به حفظ مطالب اختصاص دهید، اجازه دهید در اثر مرور مکرر مطالب (مثلاً 20 بار) و آن هم با سرعت بالا به تدریج فرمول ها در ذهن شما بنشیند.
ت- برای خودتان از فرمول های شیمیایی و مراحل تبدیل آن ها به یکدیگر یادداشت هایی را ایجاد کنید. نه بخاطر این که الزاماً بعداً از این یادداشت ها استفاده شود، بلکه به خاطر این که با نوشتن مطالب و بهره گیری از حافظه ی نوشتاری شانس بخاطر سپاری آن ها بیشتر خواهد شد. البته مرور این یادداشت ها نیز تاثیر زیادی در یادگیری شما خواهد داشت.
ث- یادت باشد وقتی گفتم 20 بار مرور شود یعنی وقتی استاد بخشی را تدریس کرد، آن را 3 تا 4 مرتبه به سرعت مرور کنید و یادداشت هایی را از آن ایجاد کنید. بعد که دوباره استاد بخش دیگری را درس داد، بخش قبلی را یک بار بسیار سریع مرور کنید و بخش جدید را به سرعت و 3 تا 4 بار مرور نمایید . بعد که دوباره استاد تدریس کرد بخش اول را بسیار بسیار سریع یک بار مرور کنید. بخش دوم را یک بار بسیار سریع مرور کنید و بخش سوم را 3 تا 4 بار به سرعت مرور کرده و یادداشت هایی از آن ایحاد کنید.
این روند تا پایان ترم ادامه یابد و به تدریج که تعداد مباحث تدریس شده زیادتر می شوند شما می توانید برای مرور مطالبی که در مثلاً 6 جلسه ی پیش تدریس شده است از یادداشت های خود استفاده کنید.
ج- در ضمن یادگیری مفهومی دروس نقش مهمی در بخاطر سپاری طولانی مدت آن ها دارد. اگرچه این نوع یادگیری از الزامات نتیجه گیری و دریافت نمره ی خوب نیست.
سوال شماره 2 : سلام استاد امیدوارم حالتون خوب باشه و سلامت باشین
الف) استاد اول این که به نظرتون من با این درصد ها حدود رتبم چی میشه به نظرتون
ریاضی ۵۰ فیزیک ۵۰ زیست ۵۵ شیمی ۴۵
ادبیات ۶۵ دینی ۸۰ عربی ۴۰ زبان۷۰
ب)درامد رشته فیزیوتراپی واسه یه فیزیوتراپ معمولی حدودا چقدر هست و این رشته چه رتبه ای میخاد؟؟
پ)به نظرتون با توجه به درصد هام احتمال داره دارو سازی بیام
ج)ممنون
جواب : الف- احتمالاً رتبه ی شما بین 1600 تا 2200 خواهد بود.
ب- برای یک فیزیوتراپ معمولی که خودش مطب نداشته باشد حدود 15 میلیون تومان در ماه برای 8 ساعت کار در روز است. اما اگر خودش مطب داشته باشد به طور متوسط در سال های اول شروع به کار حدود 30 میلیون تومان در ماه است و در سال های بعد به تناسب توانایی اش در آمدش بیشتر خواهد شد.
پ- بله، اگر درصدهایتان درست باشد، احتمال آن زیاد است. البته در آزاد تهران و شهرستان ها و در پردیس های خودگردان شهرستان ها
سوال شماره 3 : سلام میشه لطفاً زودتر اعلام کنید امسال تعیین رشته میکنید یا نه ؟
جواب : خیر امسال نیز انتخاب رشته را انجام نمی دهم. اما روش آن را به شما آموزش خواهم داد.
سوال شماره 4 : سلام وقتتون بخیر . در دوران تابستون بعد کنکور شما چه فعالیتی رو پیشنهاد می کنید که پولساز هم باشه؟
جواب : البته الان بیشتر باید به دنبال یادگیری مهارت های مختلف باشید تا در آوردن پول. اما برای کسب در آمد می توانید از آگهی های کار در منزل موجود در سایت های دیوار و شیپور استفاده کنید. اگرچه باید با دقت کار پیشنهاد شده را بررسی نمایید. بخش زیادی از این کارها بازاریابی محصولات مختلف است و برخی از آن ها ساخت و مونتاژ صنایع دستی و یا عروسک در خانه است. البته خودتان هم می توانید یک پیج اینستاگرامی باز کنید و هر محصولی را که دوست دارید را در آنجا عرضه کرده و به فروش برسانید.
برای کسب تجربه فروشگاه های اینستاگرامی که دیگران ایجاد کرده اند را بررسی کنید.
سوال شماره 5 : سلام خسته نباشید
آقای موحد نژاد میشه لطفاً دانشگاه های آزاد و پیام نور و غیر انتفاعی تهران رو هرکدوم جدا حداقل سه تا پنج تا رو رتبه بندیشو بگید؟از لحاظ سطح علمی اعتبار مدرک سطح اموزش و کلا ...
منظورم اینه که ازادای تهران نسبت بهم ،پیام نور ها نسبت بهم و غیرانتفاعی ها نسبت بهم ...
جواب : آزاد ها : اول علوم و تحقیقات بعد تهران جنوب برای رشته های مهندسی و تهران مرکزی برای سایر رشته ها بعد هم تهران شمال و سپس تهران غرب
پیام نور : اول پیام نور تهران و بعد آن واحد پیام نوری که به شما نزدیک تر است. چون به لحاظ سطح علمی تفاوت چندانی با هم ندارند.
غیرانتفاعی : اول علم و فرهنگ – بعد آل طه ، ارشاد و پارس در یک سطح و بعد سوره
سوال شماره 6 : سلام وقت بخیر لطفاً پیامم رو منتشر نکنید ...
آقای موحد نژاد ،من می‌خوام براساس ........................................................
جواب : معدل کتبی نهایی شما نسبتاً خوب است ولی شانس قبولی شما برای باغبانی دانشگاه تهران (با توجه به دولتی بودن دانشگاه) حدود 30 درصد است.
من بچه های زیادی را دیده ام که در دانشگاه پیام نور تحصیل کرده اند و سپس در کنکور کارشناسی ارشد به بهترین دانشگاه های کشور راه یافته و کارشناسی ارشد و دکترای خودشان را از دانشگاه هایی مانند شریف و تهران و شهید بهشتی و امیرکبیر و ... گرفته اند. بنابراین نگران ادامه تحصیل نباشید. اما اگر بخواهید با مدرک لیسانس این دانشگاه ها به صورت رقابتی در مراکز مختلف استخدام شوید، طبیعی است که از اولویت زیادی برخوردار نخواهید بود.
اگر می خواهید دیگر پشت کنکور نمانید و آینده ی خوبی هم داشته باشید باید در کلاسی که بابت انتخاب رشته تشکیل می دهم شرکت نمایید و به حرف های من در این کلاس به دقت گوش دهید.

موحد نژاد